ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

.
http://xiosrooms.gr/

Σας παρουσιάζουμε την δήλωση συμμόρφωσης των ενοικιαζομένων δωματίων ERMIONI !

θα είμαστε αποφασισμένοι για την τήρηση όλων των υγειονομικών διατάξεων για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων του προσωπικού και των φίλων και φίλους που μας επιλέξουν !!!

φωτογραφίες από την Αγία Ερμιόνη

Η Αγία Ερμιόνη είναι παραθαλάσσιος οικισμός της ανατολικής Χίου, σε οδική απόσταση 11 χιλιομέτρων νότια από την πόλη της Χίου. Παλαιότερα ήταν συνοικισμός της κοινότητας των Θυμιανών, των οποίων και αποτελεί το άτυπο επίνειο, ενώ σήμερα αποτελεί οικισμό του δημοτικού διαμερίσματος Θυμιανών του Δήμου Αγίου Μηνά.

Η Αγία Ερμιόνη βρίσκεται σε ήπια λοφώδη ακτή, τρία περίπου χιλιόμετρα νότια του όρμου Καρφάς (γνωστού για την εκτεταμένη αβαθή αμμώδη παραλία του), από τον οποίο χωρίζεται από το ακρωτήριο Πούντα. Το μεσοσταθμικό υψόμετρο του οικισμού είναι 10 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Κοντινότεροι οικισμοί είναι ο Καρφάς, ο Μέγας Λιμιώνας και τα Κεραμειά (προς τα νοτιοδυτικά), και τα Θυμιανά (3 χιλιόμετρα) προς τα βορειοδυτικά. Το ακρωτήριο Πούντα είναι το πλησιέστερο σημείο της νήσου Χίου προς τη μικρασιατική ακτή (6,5 χιλιόμετρα και 4,3 από τη βραχονησίδα Πάσπαργος, που ανήκει στην Τουρκία), και οι οικισμοί Καρφάς και Αγία Ερμιόνη οι δύο πλησιέστεροι στην Τουρκία οικισμοί του νησιού.

Η εξέλιξη του πληθυσμού του οικισμού σε επίσημες απογραφές φαίνεται στον διπλανό πίνακα. Η μεγάλη αύξηση του μόνιμου πληθυσμού ακολουθεί, ως συνήθως, την καθιέρωση του οικισμού ως θερέτρου.

© 2020: Chios Rooms Ermioni | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress