Χίος, Αγία Ερμιόνη

Περιγραφή της περιοχής

Καλώς ήρθατε στα δωμάτια ΕΡΜΙΟΝΗ. Τα δωμάτιά μας πήραν το όνομα αυτό από το όνομα της  περιοχής της Αγίας Ερμιόνης όπου και βρίσκονται.

Η Αγία Ερμιόνη είναι ένα χωριό-παραθαλάσσιος οικισμός της ανατολικής Χίου, σε οδική απόσταση 11 χιλιομέτρων νότια από την πόλη της Χίου. Παλαιότερα ήταν συνοικισμός της κοινότητας των Θυμιανών, των οποίων και αποτελεί το άτυπο επίνειο, ενώ σήμερα αποτελεί οικισμό του δημοτικού διαμερίσματος Θυμιανών του Δήμου Αγίου Μηνά.

Η Αγία Ερμιόνη βρίσκεται σε ήπια λοφώδη ακτή, δύο περίπου χιλιόμετρα νότια του όρμου Καρφάς (γνωστού για την εκτεταμένη αβαθή αμμώδη παραλία του), από τον οποίο χωρίζεται από το ακρωτήριο Πούντα. Το μεσοσταθμικό υψόμετρο του οικισμού είναι 10 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Κοντινότεροι οικισμοί είναι ο Καρφάς, ο Μέγας Λιμνιώνας, τα Κεραμεία (προς τα νοτιοδυτικά) και τα Θυμιανά (3 χιλιόμετρα) προς τα βορειοδυτικά. Το ακρωτήριο Πούντα είναι το πλησιέστερο σημείο της νήσου Χίου προς τη μικρασιατική ακτή (6,5 χιλιόμετρα και 4,3 χιλιόμετρα από τη βραχονησίδα Πάσπαργος, που ανήκει στην Τουρκία). Οι οικισμοί Καρφάς και Αγία Ερμιόνη είναι οι δύο πλησιέστεροι οικισμοί του νησιού προς στην Τουρκία .

Η μεγάλη αύξηση του μόνιμου πληθυσμού ακολουθεί, ως συνήθως, την καθιέρωση του οικισμού ως θέρετρο.

Το Λιμανάκι της Αγίας Ερμιόνης


Εδώ μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση για το νησί μας, το εστιατόριο και τα ενοικιαζόμενα δωμάτιά μας!!

© 2022: Chios Rooms Ermioni | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress